Передплата 2024 ВЗ

рф посилено готує «оборону» у бєлгородській області, — розвідка Британії

  • 07.12.2022, 15:45
  • 602

росія поширює інформацію про оборонні приготування на своїй міжнародно визнаній території, щоб розпалити патріотичні почуття громадян

росія готується до "оборони". Фото із мережі
росія готується до "оборони". Фото із мережі

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії.

Відтак, нещодавно рф розпочала розширювати оборонні позиції вздовж міжнародного кордону з Україною та у бєлгородській області. 6 грудня бєлгородський губернатор оголосив про створення місцевих «загонів самооборони».

Про копання окопів у бєлгороді повідомлялося принаймні з квітня 2022 року, але нові споруди, ймовірно, є складнішими системами, призначеними для відбивання механізованого нападу, йдеться в огляді.

«Існує реальна можливість того, що російська влада поширює інформацію про оборонні приготування на міжнародно визнаній російській території, щоб розпалити патріотичні почуття. Однак, ймовірно, це ілюструє щиру (але хибну) впевненість деяких російських керівників у тому, що існує реальна загроза вторгнення українських військ. Недостатність стратегічної оцінки є одним з критичних недоліків центральної російської урядової архітектури, про що свідчить початкове рішення рф про вторгнення в Україну», — вказано в огляді.

Неупереджений офіційний аналіз майже напевно часто є сумнівним через схильність до групового мислення та політично вигідних висновків, додала британська розвідка.

Схожі новини