Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Посольства України у Данії та Румунії отримали небезпечний пакунок: деталі

  • 06.12.2022, 18:35
  • 659

Посольства України у Данії та Румунії також отримали небезпечні пакунки

Посольство України у Данії. Фото із мережі
Посольство України у Данії. Фото із мережі

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

«Маємо нові випадки відправлення до наших посольств небезпечних пакетів: 6 грудня додалися наші посольства в Румунії та посольство України в Данії. Усіх, хто продовжує відправляти ці пакети, тероризувати наші посольства, прошу розслабитися та не витрачати свій час та гроші на поштові марки. Нічого ви цим не досягнете», — сказав він.

У Румунії небезпечну знахідку виявили приблизно об 11:00 ранку за місцевим часом. ЗМІ повідомили, що на місце події скерували поліцію та піротехнічні групи для конкретних перевірок.

До цього лист з вибухівкою надіслали прем'єр-міністру Іспанії Педро Санчесу. Також «посилку» отримало іспанське оборонне відомство та база військово-повітряних сил. Пізніше у МЗС України підтвердили інформацію про те, що українське посольство в Іспанії отримало конверт із вибухівкою. Тоді постраждав один співробітник.

Також в Іспанії поліція заявляла, що пакунки з вибуховими речовинами надсилали з міста Вальядолід, що на півночі країни. В Іспанії у поштовому відділенні виявили ще три конверти з очима тварин. Пакунки було адресовано дипломатичним установам України.

Як повідомив речник МЗС України Олега Ніколенка, станом на 5 грудня було відомо про 21 випадок погроз українським посольствам та консульствам у 12 країнах.