Передплата 2024 «Добра кухня»

Заборона в Україні рпц і її структур: петиція про визначення невідкладним законопроєкт № 8221

  • 06.12.2022, 15:50
  • 1 004

Ростислав Павленко зареєстрував петицію про визначення невідкладним законопроєкту № 8221 про заборону в Україні рпц і її структур

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко зареєстрував петицію до Президента України щодо визначення невідкладним проєкту Закону України № 8221 про заборону в Україні рпц і підлеглих їй структур.

«Надання Українській Церкві Томосу про автокефалію 6 січня 2019 року створило основу для об‘єднання українських православних у єдиній Помісній Православній Церкві. Цьому мали сприяти Закони, ухвалені у 2018−2019 роках для спрощення переходу церковних громад і відкриття правдивої назви московської церкви. На жаль, з другої половини 2019 року ці процеси були загальмовані», — констатує автор петиції.

«Після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року факти колаборації представників московської церкви в Україні багаточисельні і очевидні. Це визначає необхідність рішучих дій для захисту національної безпеки України. З цією метою до Верховної Ради України було внесено проєкт Закону № 8221 „Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій“ — про заборону в Україні російської православної церкви і підлеглих їй структур, а також назви православних церков з урахуванням Томосу Вселенського Патріарха», — йдеться у документі.

«Рішенням Ради національної безпеки і оборони України 1 грудня 2022 року визначено, зокрема, необхідність внесення на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні організацій, афілійованих із центрами впливу в російській федерації. Однак, зважаючи на наявність у Верховній Раді України зареєстрованого проєкту з цієї тематики, — вважаємо правильним не зволікати час та невідкладно розглянути цей проєкт», — зазначає автор звернення.

«У зв‘язку із цим пропонуємо президентові України, відповідно до статті 93 Конституції України, визначити законопроєкт „Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій“ (номер реєстрації 8221) як невідкладний — для його позачергового розгляду Верховною Радою України», — йдеться у петиції.

Схожі новини