Передплата 2024 ВЗ

Колаборанти з Херсонщини обіймали «посади» у так званих правоохоронних органах

Чотирьох зрадників оголосили у розшук

Львівська обласна прокуратура за дорученням Офісу Генерального прокурора оголосила в розшук чотирьох колаборантів з Херсонщини. Їх місце перебування встановлюється. Про це журналістці «ВЗ» повідомили в обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури в порядку здійснення спеціального судового провадження до суду скеровано обвинувальний акт щодо чотирьох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111−1 КК України).

— Встановлено, що з березня по травень 2022 року 4 громадян України, під час окупації Херсонської області добровільно надали згоду на співпрацю з окупаційною владою рф, — йдеться у повідомленні прокурорів. — Обвинувачені обіймали посади керівного складу (начальника, заступників начальника та керівника кадрового підрозділу) незаконного правоохоронного органу — «Генического РО ГУ МВД по Херсонской области», створеного на території одного з тимчасово окупованих районів області.

Вказані особи незаконно здійснювали заходи з підбору кандидатів та працівників до незаконного правоохоронного органу, організовували охорону зібрань, які проводила окупаційна адміністрація, здійснювали незаконне затримання громадян, а також виконували інші дії, спрямовані на виконання псевдоправоохоронних функцій.

Як уточнили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, серед колаборантів фігурує подружжя: чоловік 1991 р.н. та дружина 1989 р.н. Ще двоє чоловіків — 1972 р.н. та 1977 р.н.

— До окупації Херсонщини вони не працювали у правоохоронних органах, — повідомили в обласній прокуратурі. — Наразі невідомо чим раніше вони займалися. Ці особи у розшуку. Їх місце перебування встановлюється. Вони могли утекти до росії, або перебувають на тимчасово окупованій території…

Відомо, що під час окупації ці особи обіймали «посади» у незаконно створеному так званому правоохоронному органі, забезпечували його функціонування та сприяли представникам рф у проведенні підривної діяльності на території України.

Схожі новини