Передплата 2024 «Добрий господар»

У НАТО працюватимуть над інтеграцією України в Альянс, — глава МЗС Чехії Ліпавський

  • 29.11.2022, 18:45
  • 782

Міністри закордонних справ країн НАТО, які зустрічаються 29 листопада в Бухаресті, обговорять допомогу для України. Адже взимку її необхідно посилити через російські атаки проти критичної інфраструктури. Також шукатимуть способи інтеграції України в Альянс

Міністри країн НАТО шукатимуть шляхи для інтеграції України в Альянс. Фото із мережі
Міністри країн НАТО шукатимуть шляхи для інтеграції України в Альянс. Фото із мережі

Про це перед початком засідання Північноатлантичної ради заявив міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський.

«Тема України буде домінувати під час наших дебатів. Ми маємо продемонструвати, що наша рішучість зміцнюється. Нам потрібно зробити все, щоб Україна не замерзла взимку. Зима наближається, і ми не можемо дозволити путіну перетворити її на зброю», — наголосив урядовець.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо чинності рішень Бухарестського саміту 2008 року про майбутнє членство України в НАТО, він зауважив, що це теж обговорять під час зустрічі міністрів.

«За визначенням, ми маємо намір обговорити цю тему сьогодні. Сподіваюся, що ми зможемо досягти, принаймні, нового підходу до майбутнього членства України в НАТО, яке я повністю підтримую», — зауважив Ліпавський.

Схожі новини