Передплата 2024 «Добра кухня»

НАТО збільшить допомогу Україні, — генсек

  • 29.11.2022, 19:45
  • 736

Країни НАТО посилять допомогу Україні, оскільки президент росії володимир путін використовує зиму як зброю

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото із мережі
Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото із мережі

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі міністрів закордонних справ країн альянсу у Бухаресті.

«Я думаю, ми всі бачили ці знімки, зроблені із супутників, на яких ви бачите Європу у світлі, а Україну — у темряві. Відновити все це — величезне завдання. Президент путін намагається використати зиму як зброю у війні», — заявив Столтенберг.

Міністри закордонних справ країн НАТО зосередяться на збільшенні військової допомоги Україні. Йдеться про системи протиповітряної оборони та боєприпаси. Частину нелетальної допомоги (паливо, медикаменти, зимове спорядження та засоби проти дронів) доставлять у межах пакету допомоги НАТО, в який можуть зробити свій внесок союзники і який Столтенберг прагне збільшити.

«Найближчі місяці стануть великим випробуванням для всіх нас. Для України це екзистенційне, для нас — моральне. Ми маємо продовжувати допомагати Україні стільки, скільки необхідно», — наголосив міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер.

«Це буде жахлива зима для України, тому ми працюємо над тим, щоб посилити нашу підтримку, щоб вона була стабільною», — додав ще один високопоставлений європейський дипломат.

Схожі новини