Передплата 2024 «Добра кухня»

Угорщина блокувала участь України у засіданнях НАТО

  • 29.11.2022, 18:15
  • 736

Повноцінну участь міністра закордонних справ Дмитра Кулеби в офіційній зустрічі глав МЗС країн НАТО в Бухаресті заблокували на вимогу Угорщини

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

29−30 листопада міністри закордонних справ країн Альянсу знову зустрічаються у столиці Румунії. Відомо, що на цій зустрічі обговорюватимуть подальшу підтримку України у війні проти рф.

У переговорах взяв участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Однак видання Financial Times пише, що Угорщина проти участі Кулеби в офіційній сесії, тому український міністр змушений був зустрічатися з колегами за окремою вечерею.

У МЗС, коментуючи цю інформацію для «Європейської правди», пояснили необхідність пошуку особливого формату, щоби подолати угорське вето.

Там додали, що глава МЗС матиме переговори з міністрами НАТО у межах окремої зустрічі, яку спеціально організовував генсек НАТО.

«Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна — НАТО вище рівня послів з 2017 року. Аби формально подолати угорське вето, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг організовує окрему зустріч міністрів закордонних справ НАТО та України. На цій зустрічі Дмитро Кулеба та його іноземні колеги обговорять подальшу військову допомогу Україні та відновлення української енергетичної інфраструктури», — зазначив у коментарі ЄП речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він додав, що під час візиту до Бухареста міністр також матиме кілька двосторонніх зустрічей.

Схожі новини