Передплата 2024 «Добра кухня»

Заарештували президента футбольної асоціації Павелка

Взяти його на поруки приходили до суду спортивні знаменитості

Солідна “група підтримки” Андрію Павелку (на фото другий зліва) не допомогла.
Солідна “група підтримки” Андрію Павелку (на фото другий зліва) не допомогла.

Матчі чемпіонату світу з футболу найближчими днями не зможе подивитися вдома президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. На вимогу прокурорів Печерський районний суд Києва у вівторок заарештував його на два місяці — до 22 січня 2023 року. Тобто на час досудового розслідування. Покинути слідчий ізолятор футбольний чиновник зможе, якщо протягом п’яти днів внесе грошову заставу у розмірі 9 мільйонів 880 тисяч гривень.

Підтримати Андрія Павелка до приміщення суду прийшли знакові в українському футболі люди — Олег Блохін, Ігор Бєланов, Анатолій Дем’яненко, Олексій Михайличенко. Прийшов і артист студії «Квартал 95» Олександр Пікалов. Вони готові були взяли президента УАФ на поруки. Однак суд вирішив по-своєму.

Андрія Павелка звинувачують у фінансових оборудках під час будівництва заводу з виробництва штучної трави для футбольних полів на Дніпропетровщині. Раніше справу вивчала Спеціалізована антикорупційна прокуратура, але криміналу у діях Павелка не знайшла. Тепер справу розслідують заново. Футбольні експерти кажуть, що до цього доклав рук народний депутат від «ОПЗЖ» Григорій Суркіс.
Раніше у «справі футбольних полів» було заарештовано на два місяці і генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького.

Схожі новини