Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сміливе «Ядро» боротиметься зі суперлиходієм Ваґнером

Компанія DC Comics презентувала першого українського супергероя коміксів

Те, що в Україні живуть незламні герої, — знає весь світ. Про них згадують популярні музиканти на найбільших майданчиках, їм аплодують на міжнародних кінофестивалях видатні митці, їм допомагають мільйони небайдужих на благодійних заходах. І як приємний бонус — героєм популярних коміксів компанії DC Comics став персонаж-українець.

У коміксі «Штормова варта» йдеться про команду супергероїв, яка підпорядковується Організації Об'єднаних націй. Один з них — Павло Ступка. В описі персонажа зазначено, що це «Ядро» (англ. Core) — український «живий ядерний генератор». І хоча йому 52 роки, він виглядає на… 16.

За сюжетом, Павло Ступка отримав свої суперсили 1986 року, під час катастрофи на Чорнобильській АЕС. Уміє літати, генерувати ядерну енергію та залишатися вічно молодим. За сюжетом, українець боротиметься із суперлиходієм Ваґнером.

Видавництво Image Comics випустило серію коміксів про команду «Штормової варти» ще у березні 1993 року. Пізніше права купила DC Comics, але відновили публікацію лише зараз. Перший комікс «Штормова варта» вийде у перших числах грудня.

Схожі новини