Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Легалізація гемблінгу в Україні: основні аспекти

  • 22.11.2022, 09:22
  • 855

Розбираємось в основних аспектах легалізації азартного бізнесу в Україні, що відбувся у 2020 році

Тепер усі оператори працюють легально

До 2020 року сфера азартних розваг була під забороною в Україні. З ухваленням відповідних законів, почалося регулювання даної сфери діяльності.

Відкриття ринку спричинило потік компаній, які бажають працювати для українських користувачів на законних підставах, інформує fanday.net. Як підсумок, геймери отримали можливість користуватися послугами ліцензованих операторів, а не зв’язуватися з іноземними сайтами, які мають сумнівну репутацію.

Комісія КРАІЛ веде контроль

Щоб азартні майданчики працювали у правовому полі та дотримувалися розробленого регламенту, було організовано комісію КРАІЛ. Цей державний орган веде аудит усіх сервісів та видає ліцензії операторам, які проходять ретельну перевірку.

Аналізуючи роботу закладу, КРАІЛ враховує такі фактори:

  • Обов’язкова реєстрація в Україні;
  • Наявність відкритого рахунку в українському банку;
  • Оплата ліцензій та страхових внесків;
  • Наявність гарантійного внеску;
  • Робота служби підтримки;
  • Прозорість та безпека фінансових операцій.

Також КРАІЛ контролює відсоток прибутку, який може собі забрати ігровий заклад. Йдеться про встановлений відсоток віддачі, який має перебувати в діапазоні 96 — 98%. Такий рівень RTP залишає користувачам високі шанси отримання прибутку і мінімізує ризики.

Податки та наповнення бюджету

Окрім ліцензій, які коштують дорого, азартний бізнес справно сплачує податки до української скарбниці. Йдеться також про офіційне працевлаштування співробітників, які одержують повний соціальний пакет.

Зазначимо, що більшість компаній зі сфери гемблінгу беруть активну участь у допомозі української армії та громадянам, які постраждали через військову агресію російської армії. Таким чином, легалізація азартного бізнесу приносить достатньо користі.