Передплата 2024 ВЗ

Олександр Корольчук — справжній захисник рідної землі

  • 20.11.2022, 22:00
  • 949

Олександр Корольчук народився 2 лютого 1986 року в селі Нижньопокровка Старобільського району Луганської області

Після закінчення 9 класу загальноосвітньої школи вступив до Луганського коледжу, де здобув першу спеціальність — «кухар». В 2011 році Олександр влаштувався пожежником — рятувальником до Старобільської пожежної частини № 6, а вже за рік склав іспити до Харківського Національного університету цивільного захисту України. Після закінчення вишу з 2017 року як начальник варти брав участь у ліквідації масштабних пожеж складів з боєприпасами у місті Сватове та торгівельно-розважальному центрі «Антошка» в Старобільську.

У червні 2019 року призвався до лав 3-го прикордонного загону імені Героя України Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України та операції Об'єднаних сил.

11 квітня 2022 року під час бойового зіткнення з противником на околиці міста Кремінна Луганської області один з прикордонників отримав поранення. Старший сержант Корольчук не вагаючись висунувся на рубіж для евакуації товариша. Під час руху з поля бою в автомобіль Олександра влучила ворожа ручна протитанкова граната. Олександр Корольчук загинув на місці.

У Олександра залишилися батьки, дружина і донька.

За особисту мужність та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань з відбиття збройної агресії російської федерації на території Луганської та Донецької областей, Указом Президента України старшого сержанта Корольчука Олександра Володимировича нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України інспектору прикордонної служби вищої категорії - начальнику відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби (тип С) 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Олександру Корольчуку присвоїли військове звання «головний-сержант» (посмертно).

Схожі новини