Передплата 2024 «Добрий господар»

Тимчасова директорка Довженко-Центру Каждан написала заяву на звільнення

  • 18.11.2022, 08:45
  • 665

Новопризначена виконувачка обовʼязків директора ДП «Національний центр Олександра Довженка» Юлія Каждан йде з посади через булінг

Відповідне повідомляє опублікували на сайті Держкіно.

«Каждан пояснює своє рішення булінгом, якого вона зазнала, приниженням честі та гідності, переходом на особистості, й, зокрема, погрозами, які їй періодично надходять», — заявили відомстві.

Формально на посаді тимчасової виконувачки обов’язків директорки фонду фільмів Каждан пробула 15 днів — її призначили 2 листопада. Фактично, вона так до роботи і не приступила — колектив Довженко-Центру назвав усунення обраної на конкурсі керівниці Олени Гончарук рейдерським захопленням. Каждан до будівлі не пустили.

Водночас, в повідомленні Держкіно про звільнення Каждан ідеться також про призначення нового виконувача обов’язків директора Довженко-Центру — Андрія Алфьорова.

Фото зі сторінки Довженко-Центру у Facebook
Фото зі сторінки Довженко-Центру у Facebook

«Цю посаду обійняв режисер, куратор, який співпрацював з Довженко-Центром (автор виставкового музейного проєкту „Польоти уві сні та наяву“, що досліджував однойменну культову кінострічку Романа Балаяна, й автор однойменної книги, виданої Центром), кінокритик, член міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI», — зазначили у Довженко-Центр.

Схожі новини