Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо, скільки заробляє Горбунов у Раді при Держкіно

  • 15.11.2023, 17:15
  • 1 557

Рада з державної підтримки кінематографії при Державному агентстві з питань кіно складається з дев’яти членів, серед яких і відомий шоумен та телеведучий Юрій Горбунов. Їхні заробітки називаються стипендією, і, наприклад, у 2022 році актор отримував щомісяця майже 70 тис грн

Юрій Горбунов. Фото з мережі
Юрій Горбунов. Фото з мережі

Про це пише «Главком».

Їхню зарплату, яку регулює Кабмін, називають стипендією, а її розмір у 2022 році становив 35 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Держкіно переказує кошти на банківські рахунки працівників. Так, журналісти оприлюднили скриншот, на якому видно, що у жовтні 2022-го всі члени Ради, зокрема і Горбунов, отримали по 69,9 тис. гривень.

У 2023 році розмір стипендії суттєво поменшав — тепер вона становить 43,2 тис. грн. Це сталося через те, що уряд у березні цього року переглянув формування розміру виплати, і замість 35-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб тепер нараховують 20-ть.

Є підозра, що скоро чимала стипендія для Горбунова буде недоступною. Київський окружний адміністративний суд визнав Раду з державної підтримки кінематографії нелегітимною. Справа в тому, що термін каденції Ради — два роки, а після закінчення дворічного терміну автоматично припиняються і повноваження її членів. Це мало статися ще в березні цього року, проте уряд напередодні видав постанову, яка зробила недоторканною чинну Раду з державної підтримки кінематографії, заявивши, що «формування нового складу Ради в період воєнного стану не проводиться». Ба більше, повноваження всіх її дев’яти членів продовжуються не тільки у воєнний час, а ще й на три місяці після закінчення війни.

Тепер же, якщо протягом місяця Рада при Держкіно не оскаржить рішення суду, то воно набуде законної сили.

Схожі новини