Передплата 2024 «Добра кухня»

Ворог продовжує обстрілювати українське прикордоння

  • 14.11.2022, 11:00
  • 497

Учора, 13 листопада, ворог обстрілював українське прикордоння зі ствольної, реактивної артилерії та мінометів

Під ворожим вогнем опинилися Краснопільська, Хотінська, Юнаківська, Шалигинська, Есманьська та Білопільська громади Сумщини й Семенівська Чернігівщини, а також Золочівська громада Харківської області, що на межі з Сумщиною.

Упродовж дня росіяни у чотирьох випадках гатили по прикордонню Шалигинської громади. Ворог використав реактивні системи залпового вогню — 40 «прильотів», САУ — 20 «прильотів» та міномети — 8 вибухів мін калібру 120 мм. Вогонь окупанти застосовували із районів населених пунктів іванівка, стара миколаївка та козине.

Двічі за добу рашисти накривали територію Хотінської громади вогнем зі 120 мм мінометів та 122 мм ствольної артилерії, загалом були приблизно чверть сотні вибухів. Обстріл здійснювали із боку російських населених пунктів єлізаветовка та ніколаєво-дар'їно.

Також зафіксовані десять вибухів ворожих боєприпасів на території Есманьської громади. Вогонь росіяни застосували з боку населеного пункту некислиця. Тип зброї, з якої був обстріл, наразі не встановлений.

Пізніше загарбники з боку російського населеного пункту ніколаєво-дар'їно обстріляли територію Юнаківської громади зі ствольної артилерії калібру 152 мм, нараховані понад три з половиною десятки вибухів.

Згодом окупанти з району населеного пункту вязове обстріляли територію Краснопільської громади з мінометів, пролунали з пів десятка вибухів.

Чотири рази за добу російські загарбники обстрілювали територію Білопільської громади з мінометів калібрів 82 та 120 мм, загалом пролунали з пів сотні вибухів. Вогонь був із боку російського населеного пункту волфіно.

По території Семенівської громади росіяни цілили тричі за добу, загалом прилетіли майже пів сотні мін 120-мм калібру. Також зафіксовані 2 вибухи касетних боєприпасів, за допомогою яких ворог здійснював дистанційне мінування. Вогонь росіяни застосували із району населених пунктів мариця та азарівка.

Також загарбники з боку населеного пункту безимено здійснили 2 постріли з 82-мм мінометів по території Золочівської громади Харківської області.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Схожі новини