Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Коли пару діб в окопі посидиш, потім буде де зігрітися»

  • 09.11.2022, 10:52
  • 837

Порошенко привіз допомогу у бригаду ТРО, яка готується до наступу на Півдні

Порошенко передав у 126-ту бригаду ТРО генератори та буржуйки.
Порошенко передав у 126-ту бригаду ТРО генератори та буржуйки.

Петро Порошенко на Миколаївщині передав у 126-ту бригаду ТРО генератори та буржуйки.

Як розказують бійці, генератори дуже потрібні для зарядки рацій, дронів, телефонів і планшетів. А буржуйки рятують вночі, коли стає холодно і вогко. «Коли пару діб в окопі посидиш, потім буде де зігрітися. А так немає де грітися», — пояснюють хлопці.

«Організація наступу на Херсонському напрямку лягла на плечі у тому числі цієї героїчної бригади територіальної оборони. З командиром я знайомий давно — ще з 2014−15 років. Бачилися в гарячих точках на Сході. Сьогодні - вже тут, на Півдні. Саме воїни цієї бригади тероборони збили крилату ракету та відомий російський бойовий гелікоптер Ка-52. Бо нема чого „шастати“ в українському небі», — розповідає Порошенко.

Відома волонтерка з Одещини, координаторка Гуманітарного центру «Гостинна хата» Наталія Богаченко, яка після широкомасштабного вторгнення вступила до ЗСУ, подякувала за допомогу бригаді: «ми зараз виконуємо дуже багато бойових задач, багато хлопців знаходяться на херсонському напрямку. Йде зима. І це — колосальна допомога для нашої бригади».

«Рухи у військових дуже чіткі, діалоги короткі - залишилося не так багато часу. Ми встигли. Довезли такі потрібні генератори для заряджання коптерів, рацій, планшетів. І, звісно, справжній скарб для будь-якої бригади — буржуйки. Подякував хлопцям за захист української землі. Віримо в Збройні Сили України і лупаємо сю скалу!», — наголошує Петро Порошенко.

«Я вважаю, що ми вже виграли цю війну. І нас залишилося тільки зачистити наші території від мертвих росіян. А оскільки ми разом — сила, це обов’язково буде», — додає Наталя Богаченко.

Схожі новини