Передплата 2024 «Добрий господар»

Республіканці лідирують в Палаті представників: проміжні результати виборів у США

  • 09.11.2022, 10:30
  • 732

Республіканська партія лідирує у Палаті представників, а у Сенаті - нічия

Скрін із результатами
Скрін із результатами

Згідно із прогнозами Edison Research, республіканці забрали чотири місця демократів у Палаті представників. Це на одне менше, ніж їм потрібно, щоб отримати більшість і змогу блокувати порядок денний адміністрації Байдена.

Та ці результати можуть змінитися, оскільки 100 з 435 місць в Палаті представників, які переобиралися, ще не оголошені, зокрема — деякі з вразливими республіканцями, які займають посади.

Вирішальні перегони до Сенату в Пенсильванії, Неваді, Джорджії та Аризоні мають дуже близькі результати. Перегони в Джорджії можуть завершитися другим туром 6 грудня, і, можливо, йтиметься про долю Сенату. Наразі демократи контролюють Сенат наполовину, а віцепрезидент Камала Харріс має вирішальний голос.

Попередні результати свідчать про те, що демократи уникатимуть «розгромних» виборів, яких дехто в партії побоювався, зважаючи на падіння рейтингу Байдена та розчарування виборців через інфляцію.

Навіть мінімальна республіканська більшість у Палаті представників зможе заблокувати пріоритети Байдена, одночасно розпочавши політично шкідливі розслідування проти його адміністрації та родини.

Остаточний результат виборів до Конгресу навряд чи скоро оприлюднять. Понад 46 мільйонів американців проголосували напередодні дня виборів поштою або особисто, і виборчі чиновники штатів попереджають, що підрахунок цих бюлетенів триватиме довго.

Схожі новини