Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британія і США оголосять про велику газову угоду: деталі

  • 08.11.2022, 19:45
  • 681

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак незабаром оголосить про укладення великої газової угоди зі США

Британія і США підготували велику газову угоду . Фото із мережі
Британія і США підготували велику газову угоду . Фото із мережі

Переговори про «партнерство в галузі енергетичної безпеки» вжетна завершальній стадії, і США планують продати Британії мільярди кубометрів скрапленого природного газу протягом наступного року.

Деталі угоди можуть оприлюднити після того, як британський прем'єр використає візит на кліматичну конференцію в Єгипті, щоб закликати світових лідерів «виконати» свої обіцянки щодо боротьби зі зміною клімату.

Готовність Британії імпортувати більше викопного палива, одночасно закликаючи до боротьби зі зміною клімату, ймовірно, розкритикують лейбористи, але наразі це необхідна умова для забезпечення енергетичної безпеки країни.

Угоду, ймовірно, підтримають консерватори, які занепокоєні тим, що прагнення до нульових викидів було у пріоритет над рахунками за енергію для домогосподарств і платників податків. які зростають.

Британія має активні переговори з країнами світу щодо вирішення енергетичної кризи, яку спричинило російське вторгнення в Україну.

Угоду розпочали готувати ще за прем'єрства Ліз Трасс, яка особисто обговорювала деталі з президентом США Джо Байденом.

На Даунінг-стріт сподівалися оголосити про підписання угоди 21 жовтня, але цей план скасували через рішення Трасс подати у відставку.

Угоду продовжують розробляти британські офіційні особи у Вашингтоні під керівництвом Сунака, і її оголошення можливе уже протягом наступного тижня-двох, хоча дата ще невідома.

Схожі новини