Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна може звільнити Крим до наступного літа, — американський генерал

  • 08.11.2022, 17:45
  • 825

Україна може визволити Крим вже наступного року, адже російські війська на півострові будуть дуже вразливими

Колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес. Фото із мережі
Колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес. Фото із мережі

Про це заявив колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес.

Генерал переконаний, що результат української операцій на сході «вже неминучий». Ходжес впевнений: якщо сприймати український контрнаступ як одну велику операцію, то ліве крило контрнаступу — це операція, яка спустилася з Харкова, зараз є біля Донецька і рухається на Маріуполь, а інше крило — у Херсоні. Надалі обидва ці крила мають зійтися в поки що окупованому Криму.

«Коли українські військові наближатимуться все ближче й ближче, вони зможуть застосувати HIMARS та інші засоби високоточного ударів великої дальності для ураження російських цілей у Криму. І щойно вони почнуть застосовувати високоточну зброю по російських авіабазах і пунктах зберігання чи матеріально-технічного забезпечення та військово-морських об'єктах у Криму, то я думаю, що Крим стає непридатним для оборони росіян. І саме тому, я вважаю, Україна звільнить Крим до літа», — переконаний Ходжес.

Він вважає, що визволити Крим прямою атакою через Перекопський перешийок дійсно важко. Та через вісім місяці ситуація може докорінно змінитися і «в якийсь момент… генштаб рф зрозуміє, що вони втрачають аж так багато потужностей».

«Якщо російські сили не зможуть поповнити запаси наземним шляхом через Маріуполь, тоді, я думаю, вони усвідомлять, що у них там справжня біда, і генштабу росії доведеться вирішувати, скільки вони готові втратити і чи є у них ще щось, що вони можуть кинути у боротьбу», — наголосив Ходжес.

Схожі новини