Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україну прибула представниця США в ООН: причина

  • 08.11.2022, 13:35
  • 798

До Києва приїхала представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд

Представниця США в ООЛінда Томас-Грінфілд. Фото Нейта Еванса
Представниця США в ООЛінда Томас-Грінфілд. Фото Нейта Еванса

Про це повідомив речник місії США в ООН Нейт Еванс.

«Представниця США в ООН перебуває в Києві, щоб підтвердити непохитну підтримку США України, яка захищає свою свободу та суверенітет в умовах жорстокого та неспровокованого вторгнення росії», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у посольстві США, у Києві Лінда Томас-Грінфілд зустрінеться із представниками української влади, щоб обговорити тверду відданість США суверенітету та незалежності України. Відомо, що вона «спостерігатиме за документуванням та збереженням доказів звірств, які скоїли російські війська, і послухає розповіді тих, хто вижив».

Посол Томас-Грінфілд також обговорить глобальну кризу продовольчої безпеки, що виникла внаслідок вторгнення росії в Україну, і утвердить критичну необхідність продовження Чорноморської зернової ініціативи на наступний рік, поінформувало посольство. Вона також зустрінеться із гуманітарними організаціями, які працюють над забезпеченням у зимовий період потреб вразливих людей, які постраждали від нападів росії на енергетичну та іншу цивільну інфраструктуру.

Схожі новини