Передплата 2024 «Добра кухня»

Відомо, від кого залежить путін

  • 08.11.2022, 11:45
  • 1 072

Аналітики стверджують, що президент росії володимир путін залежний від сил фінансиста групи «Вагнер» Євгена Пригожина і чеченського лідера Рамзана Кадирова

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

Відтак, як пишуть фахівці, інформація про провали російського військового керівництва набуває соціальної динаміки.

російські блогери заявили, що жінки, ймовірно, родички військових рф та мобілізованих, сприяють поширенню таких настроїв.

Від початку часткової мобілізації наприкінці вересня аналітики фіксували численні випадки, коли дружини і матері російських військовослужбовців ставали на захист своїх родичів, які служать в армії, звертаючись до місцевих чиновників і відомих російських блогерів.

За висновками, неспроможність Міноборони росії належно вирішити ці системні проблеми та ліквідувати їхні причини, ймовірно, посилюватиме соціальну напругу протягом усієї війни.

Фракція російських провоєнних силовиків збільшує свій вплив частково для просування особистих інтересів в рф та окупованій Україні, а не лише для перемоги у війні.

Зокрема, фінансист групи «Вагнер» Євген Пригожин підтвердив, що «Вагнер» відкриває в Курській і Бєлгородській областях навчальні та управлінські центри для народних ополченців, які будуть функціонувати поза межами збройних сил росії.

Інший член партії «силовиків», чеченський лідер Рамзан Кадиров, за даними аналітиків, також намагається забезпечити собі бізнес-можливості на тлі російського вторгнення в Україну.

Український центр опору стверджує, що Кадиров і його польові командири розширюють бізнес-мережі на окупованих територіях.

Як пишуть аналітики, і Пригожин, і Кадиров залишаються незалежними фігурами в росії через залежність путіна від їхніх сил в Україні.

російські журналісти часто запитують Пригожина про його амбіції щодо кремля, які, незважаючи на його неодноразові заперечення, свідчать про те, що він створив у суспільстві уявлення можливе захоплення влади.

Такі дискусії суперечать десятилітньому позиціонуванню путіна як єдиного лідера рф.

Також аналітики зазначають, що російські війська значно виснажили свій арсенал високоточних систем озброєнь і зазнали значних втрат в авіації і, ймовірно, будуть намагатися підтримувати нинішній темп ударів по українській критичній інфраструктурі.

Також, за даними експертів, російська окупаційна влада, ймовірно, розпочинає новий етап так званої «евакуації» із Херсонської області.

Схожі новини