Передплата 2024 ВЗ

російські військові погрожують своїм «відмовникам» вбити їх, — ЗМІ

  • 05.11.2022, 19:30
  • 699

Табір для «відмовників» серед російських мобілізованих в окупованому Перевальську Луганської області розігнали, а в’язнів перевели в інший підвал

росіяни знущаються над мобілізованими, які відмовилися воювати в Україні. Фото із мережі
росіяни знущаються над мобілізованими, які відмовилися воювати в Україні. Фото із мережі

Як пишуть ЗМІ, більшість мобілізованих обманом, погрозами і тортурами перевезли до нового табору-підвалу для «відмовників».

Його точне розташування наразі невідоме.

Про це виданню Astra повідомили джерела в Луганській області, а також родичі мобілізованих, яких зараз утримують у новому підвалі.

Видання також отримало фото, зроблене ув’язненими в цьому місці, проте не публікує його з міркувань безпеки полонених росіян. Воно припускає, що таких підвалів для тих, хто відмовився воювати, зараз декілька.

Як повідомили родичі кількох військовослужбовців, які опинилися в одному з підвалів у Луганській області, командири їм говорили: «Ми розстріляємо вас і скинемо в одну яму, а родичам повідомимо, що ви безвісти зникли».

«Так вони намагаються повернути на передову мобілізованих, які написали рапорти про відмову від участі в СВО. Зрозумівши, що вмовляння не діють, командири стали погрожувати розправою. Прізвища і звання командирів невідомі, вони не називалися. Днями полонені вийшли на зв’язок і повідомили, що їх кілька днів не годували», — розповіли виданню рідні.

Дружина мобілізованого, який у жовтні був в ув’язненні на території колишньої в’язниці в Перевальську, розповіла, що її чоловіка після розформування цієї в’язниці також відвезли в нове місце ув’язнення.

Дружина іншого мобілізованого повідомила, що чоловіків у підвалі повністю роздягнули.

«Мій чоловік і ще 80 осіб сидять у підвалі, їх роздягнули до гола, щоб забрати телефони, одна людина зберегла телефон дивом. Їх били. Годують дуже погано. Змушують як м’ясо йти на передову, але хлопці відмовляються. Усі написали рапорти про відмову», — розповіла дружина мобілізованого. Мама ще одного мобілізованого розповіла Astra, що її син потрапив у таку ж ситуацію.

Схожі новини