Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп знову планує балотуватися у президенти США

  • 04.11.2022, 15:30
  • 888

Колишній президент США Дональд Трамп планує запропонувати свою кандидатуру на вибори президента США 2024 року. Зараз його підтримка приблизно така ж, як у Джо Байдена

Дональд Трамп. Фото із мережі
Дональд Трамп. Фото із мережі

Відтак, троє радників Трампа розповіли, що він може ініціювати третю заявку на Білий дім ще цього місяця, а сам експрезидент під час мітингу в Айові натякнув на заявку на 2024 рік, сказавши про велику ймовірність свого повернення.

«І тепер, щоб зробити нашу країну успішною, безпечною і славною, я, дуже, дуже, дуже ймовірно, зроблю це знову. Готуйтеся — це все, що я вам кажу. Дуже скоро. Готуйтеся», — наголосив він.

За даними його радників, Трамп швидко набирав довірених осіб, щоб обговорити можливі сценарії, оскільки він сподівається отримати вигоду від очікуваної перемоги республіканців на проміжних виборах у вівторок.

Один зі старших радників Трампа повідомив: «Я думаю, що Трамп балотуватиметься у 2024 році… Я думаю, що він хоче балотуватися, і оголошення до Дня подяки дає йому велику перевагу перед опонентами, і він це розуміє».

Оголошення, яке відбудеться найближчими тижнями, може визначити потенційних конкурентів для висування від партії, зазначили радники, хоча вони додали, що, можливо, колишній президент все ще може відкласти рішення або передумати.

Одне джерело, що знає про плани Трампа, повідомило, що він хоче оголосити про свою кампанію з переобрання незабаром після виборів у вівторок і вивчає потенційних співробітників.

Представник Трампа не відповів на запит про коментар.

Незалежні прогнозисти виборів і опитування стверджують, що республіканці, ймовірно, отримають більшість у Палаті представників США, а також матимуть шанс отримати контроль над Сенатом.

Це надасть їм змогу блокувати законодавчу програму президента Джо Байдена протягом наступних двох років.

Надії демократів на вибори дещо зруйнували занепокоєнням виборців щодо високої інфляції, а рейтинг громадської підтримки Байдена становить 40% згідно з нещодавнім опитуванням Reuters/Ipsos. Водночас, лише 41% американців позитивно ставляться до Трампа.

Трамп досі є непопулярним після його суперечливого чотирирічного терміну, який завершився 6 січня 2021 року, коли його послідовники атакували Капітолій США, і ще двох років, протягом яких він продовжував брехливо стверджувати, що його поразка на виборах була результатом шахрайства.

Наразі Трамп має кілька розслідувань, зокрема — розслідування Міністерства юстиції секретних документів, які він забрав із Білого дому після втрати посади, деякі з яких, за словами прокурорів, ще не відновлені.

День подяки припадає на 24 листопада, що дає Трампу двотижневе вікно після виборів, щоб зробити своє оголошення, якщо він забажає це зробити.

Додамо, що президента США обирають раз на 4 роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який замінив на цій посаді Дональда Трампа і став 46 президентом США.

Заплановані на 5 листопада 2024 року президентські вибори будуть 60-ми виборами президента в історії США.

Схожі новини