Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Очільник СБУ та посли країн G7 обговорили безпекові виклики, які постали перед Україною під час війни

  • 03.11.2022, 14:50
  • 482

В.о. Голови Служби безпеки України Василь Малюк і посли країн G7 обговорили безпекові виклики, які постали перед нашою країною після повномасштабного вторгнення рф

На зустрічі, яка відбулася у Києві, «Велику сімку» представляли Надзвичайні та Повноважні посли Анка Фельдґузен (Німеччина), Мелінда Сіммонс (Велика Британія), Етьєн де Понсен (Франція), П’єр Франческо Дзадзо (Італія), Кунінорі Мацуда (Японія), а також повірені у справах послів Ешлі Малруні (Канада) та Крістофер В.Сміт (США).

Вони висловили цілковиту підтримку Україні та її громадянам, запевнивши у подальшій допомозі з боку своїх країн. Також торкнулися безпекових тем та перспективи реформи спецслужби.

«Ми прагнемо створити правильну, боєздатну контррозвідувальну модель. Реформа має знайти той баланс, коли наш функціонал буде відповідати загрозам. Щоб з одного боку допомогти Службі модернізуватися, а з іншого – враховувати реалії війни та сусідство з країною-терористом», – зазначив Василь Малюк.

Він розповів, як спільно з парламентом триває напрацювання законодавчих ініціатив для посилення спроможностей СБУ, особливо у період війни. Ключовий напрям – вдосконалення контррозвідувальної діяльності для відсічі збройній агресії рф.

Продовження новини

Схожі новини