Передплата 2024 «Добра кухня»

«Коли кіном займається кінолог, тоді кіну, здається, вже кінець» (реакція соцмереж)

  • 03.11.2022, 14:18
  • 1 229

Держкіно відсторонило Олену Гончарук від виконання обов’язків директорки Довженко-Центру і призначило нову виконувачку обов’язків «кризового менеджера» Юлію Каждан

Фото: Довженко-Центр
Фото: Довженко-Центр

За відкритими даними, вона є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», а відтак її попередня діяльність не пов’язана зі сферою кіно.

На це миттєво відреагували соціальні мережі.

Підбірка дописів

«Господи, ну шо ви усі додовбалися?! Кінолог і кіно — однокореневі слова, ну какая разніца?! Оце ще відрізняти Ірак і Іран, Латвія чи Литва, Гоголя від Гегеля, Гегеля від Бебеля, Бебеля від Бабеля, Бабеля від кабеля, кабеля від кобеля…», — пише журналісти Віталій Гайдкевич.

«Коли кіном займається кінолог, тоді кіну, здається, вже кінець», — написала поетка Галина Крук.

«- Кінолог? — В кіно! — Астроном? — В гастроном. Якось трохи напряглись аналітики після новин в сфері держпризначень…», — написав Денис Нечепоренко.

«Ми з колегами з Комітет гуманітарної та інформаційної політики неодноразово піднімали питання захисту Довженко-Центр від т.зв. реорганізації (читай „знищення“) руками держкіно. Неадекватність відповідей на запити і звернення нардепів до держкіно зашкалювала.
Сьогодні ж, відсторонивши чинну очільницю Довженко-центру, було призначено т.в.о., як пояснили, кризову менеджерку — директорку кінологічного центру, яка зі сферою кіно НЕ МАЛА справи. Я дуже люблю собак, але наголошу КІНО І КІНОЛОГ- ЦЕ НЕ ТЕ САМЕ. Навіть близько. Навіть зовсім!!!», — пише народна депутатка Софія Федина.

«Склад нового уряду мені тепер нарешті зрозумілий.

  • Міністром освіти буде освітлювач
  • Міністром охорони здоров‘я — охоронець
  • Міністром регіонального розвитку — регіонал
  • Міністром цифрової трансформації - трансформатор
  • Міністром культури — культурист
  • Міністром соціальної політики — соціаліст

Хто очолить Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками страшно навіть подумати, — жартує народний депутат Володимир Ар'єв.

«Про проктологів у прокуратурі вже жартували?», — пише Всеволод Поліщук

Схожі новини