Передплата 2024 «Добрий господар»

Японія надала Україні кошти на закупівлю медичного обладнання

  • 01.11.2022, 19:30
  • 882

Україна та Японія підписали угоду про надання уряду України гранту на закупівлю критично важливого обладнання для лікарень

Україна отримала від Японії понад 2 млн доларів на закупівлю медичного обладнання. Фото із мережі
Україна отримала від Японії понад 2 млн доларів на закупівлю медичного обладнання. Фото із мережі

Відтак, на рахунок Міністерства охорони здоров’я України вже перерахували понад 2 мільйони доларів (300 мільйонів японських єн), які незабаром спрямують на закупівлю необхідного обладнання та матеріалів.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко, за грант від уряду Японії Україна планує суттєво покращити матеріально-технічну базу медичних закладів. Зокрема, закупити важливе обладнання та супутні матеріали, а також організувати навчання медиків.

«Понад 9 місяців повномасштабної війни світ гуртується навколо України та її потреб. російські окупанти не лише прицільно руйнують наші медичні заклади, а й викрадають численне обладнання та витратні матеріали. Разом із міжнародними партнерами ми працюємо над тим, аби забезпечити лікарні на деокупованих територіях критично важливим обладнанням, яке рятуватиме найцінніше — життя наших пацієнтів», — зазначив Олексій Яременко.

Від початку війни рф проти України Японія вже надала потужну підтримку медичній системі України. Навесні від японської компанії Fujifilm надійшли ультрапортативні рентгенівські системи, завдяки яким здійснюється своєчасний скринінг на туберкульоз у внутрішньо переміщених українських пацієнтів. Обладнання покращило доступ до сучасної діагностики легеневих захворювань, зокрема — виявлення туберкульозу.

Також у 2014 та 2015 роках уряд Японії надавав Україні гранти непроєктного типу на закупівлю спеціального обладнання для медзакладів та дослідницьких установ.

Схожі новини