Передплата 2024 «Добра кухня»

В Австрії скасували безкоштовний проїзд для українців

  • 01.11.2022, 20:15
  • 996

З 1 листопада в Австрії змінили правила проїзду для громадян України, які перебувають у країні

Австрія скасувала безкоштовний проїзд для українців. Фото із мережі
Австрія скасувала безкоштовний проїзд для українців. Фото із мережі

Відтак, з 1 листопада проїзд для громадян України в громадському транспорті Відня буде платним.

Також змінюються правила проїзду для українців залізничним транспортом Австрії (ÖBB).

«З 1 листопада 2022 року безкоштовний квиток для поїздів Австрійською федеральною залізницею (ÖBB) буде доступний одноразово під час першого в'їзду в Австрію (потяги з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або для проїзду транзитом через територію Австрії). Квиток для українців, які прибули вперше» (Erstankunft Ukraine-Ticket) надаватимуть всім особам з українським паспортом, які прибувають з України через кордони Чехії, Словаччини та Угорщини" - повідомили у посольстві України в Австрії.

Цей квиток дійсний протягом 24 годин з часу видачі для здійснення поїздки до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії або Італії у 2-му класі потягів ÖBB.

Українці, які вже перебувають в Австрії, мають купувати квитки на потяги ÖBB з листопада.

«Посольство продовжує перемовини з Федеральним урядом, політиками та підприємствами, які забезпечують роботу громадського транспорту, стосовно створення доступніших умов проїзду для громадян України, які перебувають у Австрії задля тимчасового захисту» — йдеться у повідомленні українського посольства.

Схожі новини