Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Небесний щит Європи»: Ізраїль та Німеччина очікують дозвіл США на оборонну угоду

  • 31.10.2022, 12:15
  • 754

У жовтні 14 європейських країн НАТО та Фінляндія домовилися про створення спільного комплексу протиракетної та протиповітряної оборони під назвою «Небесний щит Європи»

Країни НАТО домовилися про створення "Небесного щита Європи". Фото із мережі
Країни НАТО домовилися про створення "Небесного щита Європи". Фото із мережі

Як повідомляє «Калькаліст», однією із складових комплексу мають стати ізраїльські системи ПРО «Хец-3». Тому замовлення уряду Німеччини на постачання цих систем збільшиться з 2 до 3 мільярдів доларів США, що стане найбільшою оборонною угодою в історії концерну «Авіаційна промисловість».

Нагадаємо, що угода наразі не отримала дозволу міністерства оборони США, яке фінансувало розробку «Хец-3» і має вето. Раніше Вашингтон заблокував постачання цієї системи Південній Кореї, однак у Берліні та Єрусалимі розраховують на те, що в поточній ситуації, на тлі війни в Україні, угоді дадуть «зелене світло».

За даними газети, частину замовлення виконуватимуть у США та Німеччині, проте, враховуючи стислі терміни виконання (Німеччина хоче розгорнути системи вже у 2025 році), більша частина виробництва, принаймні першої партії, буде в Ізраїлі.

Схожі новини