Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США готові використати всі засоби, щоб протидіяти зловмисній діяльності Ірану

  • 29.10.2022, 13:15
  • 609

Сполучені Штати Америки готові використати всі засоби, щоб протидіяти зловмисній діяльності Ірану — зокрема іранським постачанням військових дронів росії

«Ми зосереджені на загрозі, яку становить іранська технологія БПЛА», — заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Він зазначив, що іранські дрони вже використовувалися в бойових діях в Іраку, Сирії, а тепер поставляються росії для завдання ударів по інфраструктурі та мирним громадянам України.

«Ми збираємося використовувати всі інструменти, які є в нашому розпорядженні. Ви знаєте, що всього пару тижнів тому ми ввели ще один пакет санкцій проти тих, хто несе відповідальність за поширення деяких з цих технологій», — сказав Прайс.

Він зазначив, що США ще наприкінці минулого року оголосили про запровадження санкцій проти іранських розповсюджувачів БПЛА.

«У нас є інструменти, які виходять за межи санкцій та інших економічних заходів. Ми збираємося робити те, що зрештою відповідає нашій зацікавленості протидіяти потоку цієї технології з Ірану до країн та організацій по всьому світу і переривати його», — сказав речник Держдепу.

Він підкреслив, що США не робитимуть конкретних анонсів своїх дій, але готові на все, щоб зупинити зловмисну діяльність Ірану, зокрема його підтримку терористичних організацій та маріонеток, його програми балістичних ракет та ядерну програму.

«Ми збираємося використати всі засоби. Ми не збираємося нічого прибирати зі столу. І зрештою, ми збираємося зробити все можливе, щоб усунути загрозу, яку становлять ці зловмисні дії», — заявив речник Держдепу США.

Схожі новини