Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ексголові Державної прикордонної служби України повідомили про підозру

  • 28.10.2022, 19:15
  • 1 458

Детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому голові Державної прикордонної служби України

Ексочільник Держприкордонслужби України Петро Цигикало. Фото із мережі
Ексочільник Держприкордонслужби України Петро Цигикало. Фото із мережі

Про це передає пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Підозри у зловживанні владою та службовим становищем отримали колишній голова Державної прикордонної служби України, начальник Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директор товариства — забудовника.

За даними джерел «Бабеля» у правоохоронних органах, йдеться про Петра Олександровича Цигикала, Бігуна О.М. та Романенка О.В.

У першому півріччі 2019 року товариство — забудовник, відповідно до укладених договорів, мало передати Держприкордонслужбі 66 квартир у Львові, щоб туди заселилися прикордонники та їхні родини.

Однак забудовник продав ці квартири. Щоб приховати злочин, директор товариства вступив у змову з представниками Держприкордонслужби та зробив «заміну» житла.

У результаті прикордонники отримали 53 квартири у одному з районів Львівської області. Вони виявилися на 10,68 мільйонів гривень дешевші за нерухомість у Львові.

Посадовці Держприкордонслужби та директор забудовника отримали підозри за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Якщо провину доведуть у суді, їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Схожі новини