Передплата 2024 ВЗ

Контррозвідка СБУ системно перевіряє інфраструктурні об’єкти, щоб виявити потенційних зрадників

  • 28.10.2022, 10:50
  • 562

Служба безпеки України виконує контррозвідувальне забезпечення об’єктів критичної інфраструктури, в тому числі енергетики, щоб убезпечити їх від ударів російських ракет і дронів

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів в.о. Голови СБУ Василь Малюк.

«Кожне місце, де розташовані наші потужності, постійно відпрацьовується в межах контрдиверсійних і антитерористичних заходів. Що це означає? Береться конкретна локація, заходять сили СБУ, Нацполіції, Нацгвардії і шляхом такого поетапного пересіювання ми знаходимо тих, хто потенційно готовий працювати з ворогом. А як правило, знаходяться й ті, хто вже реально працює на нього», – деталізує Василь Малюк.

Саме таким чином нещодавно був затриманий співробітник однієї з ТЕС, який нібито займався ремонтом, а насправді передавав ворогу актуальні координати для обстрілів. Зараз він дає викривальні покази.

Очільник СБУ нагадав, що спецслужба збирає доказову базу щодо виготовлення, переправлення і подальшого використання іранських дронів і ракет. І налаштована притягнути винних осіб до відповідальності.

Загалом же спецслужба веде одне «материнське» кримінальне провадження про воєнні злочини рф, а в регіонах є локальні провадження.

«Для нас дуже показати всьому світу не просто емоції, а процесуальні доказові щаблі противоправної діяльності ворога, його агресії… Всі докази збираються. І мова йде не лише про гласно зібрані докази, тобто огляди місця події та інші, а й велику кількість негласно зібраних – здобутих під час негласних розшукових заходів. Це і відео, і аудіо, перемовини окупантів», – наголошує Василь Малюк.

Він переконаний, що СБУ виконає всі необхідні юридичні кроки для подальшого розвитку усіх процесуальних дій проти рф, у тому числі у міжнародному суді.

Схожі новини