Передплата 2024 ВЗ

путін заявив, що Захід розпалює війну в Україні

  • 27.10.2022, 18:30
  • 780

Президент рф володимир путін заявив, що це нібито колективний Захід в останні роки зробив кілька кроків для загострення ситуації, і що рано чи пізно йому доведеться починати «рівноправну розмову»

володимир путін. Фото із сайту кремля
володимир путін. Фото із сайту кремля

Про це путін сказав на пленарній сесії міжнародного дискусійного клубу «Валдай» у москві.

«Події продовжують розвиватися за негативним сценарієм. Ба більше, вони переросли в масштабну системну кризу. І не тільки у військово-політичній, а й в економічній та гуманітарній сферах.

Так званий Захід в останні роки — і особливо в останні місяці - зробив кілька кроків на загострення. Але вони завжди грають на загострення — це і розпалювання війни в Україні, це провокації навколо Тайваню, і дестабілізація світового продовольчого та енергетичного ринків", — заявив він.

путіна вважає, що останнє було зроблене не навмисно, а через кілька «системних помилок західної влади». Йдеться також про «знищення загальноєвропейських газопроводів».

Президент рф запевняє, що Захід поставив на кін у «небезпечній, кривавій і брудній» грі «владу над світом».

За його словами, нібито Захід, а не країна-агресор рф «заперечує суверенітет країн і народів, самобутність і унікальність, не зважає на інтереси інших держав».

Диктатор рф знову заявив, що росія нібито пропонувала західним партнерам зміцнювати довіру і вибудовувати «систему колективної безпеки», але нібито Захід у грудні минулого року «вкотре просто відкинув» ці пропозиції.

На його думку, зараз перед людством є два шляхи — або далі накопичувати тягар проблем, які всіх розчавлять, або все ж таки «разом спробувати знайти рішення — нехай і не ідеальні, але такі, що працюють, такі, що здатні зробити світ стабільнішим і безпечнішим».

«Я завжди вірив у силу здорового глузду. Тому переконаний, що рано чи пізно і новим центрам багатополярного світоустрою, і Заходу доведеться почати рівноправну розмову про спільне для нас майбутнє. І чим раніше, там краще», — наголосив він.

Схожі новини