Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Очищення СБУ — один із головних пріоритетів сьогодні, — в.о. Голови Служби Василь Малюк

  • 27.10.2022, 14:50
  • 603

Одним із важливих напрямів роботи СБУ сьогодні є й очищення спецслужби від «кротів» і зрадників. Як заявив у інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» в.о. Голови СБУ Василь Малюк, цьому він наразі приділяє окрему увагу

«Триває самоочищення Служби. Це надзвичайно, особливо — під час війни. Тож робимо для цього все можливе. Ми сьогодні знаходимо всі ганебні явища в самій Службі, локалізуємо їх. Це відчуває весь особовий склад, про це знає керівництво держави. І я сподіваюсь, народ України, це відчуває також», — наголосив Василь Малюк.

Як приклад він розповів, що особисто розробляв і затримував колишнього керівника Кримського підрозділу Олега Кулініча. А СБУ здійснила агентурно-технічне проникнення до лав фсб рф, щоб здобути докази його зради.

«Кулініч — колишній очільник Кримського главку, офіцер з особливих доручень Голови СБУ. Службою проведена безпрецедентна філігранна розробка і подальша реалізація, здійснене агентурно-технічне проникнення до лав фсб. Ми здобули всі файли, де він доповідав у Москву інформацію, зокрема — і секретну, щодо ситуації в нашій країні, в Службі, як вони намагалися впливати на різноманітні процеси», — зазначив Василь Малюк.

Також він розповів про затримання ще одного зрадника — керівника Харківського інституту підготовки юридичних кадрів, який був не просто агентом, а резидентом. Тобто, у нього на зв’язку були інші персони. Є й інші затримані, зокрема, співробітник аналітичного підрозділу Харківського управління, який передавав ворогу інформацію.

«Якщо не виявити цих щурів, то всі наші подальші операції стосовно ворога приречені на провал. Тому на цьому ми робимо дуже великий акцент. Сьогодні підрозділ внутрішньої безпеки повністю переформатований і виконує саме такі контррозвідувальні задачі», — резюмував в.о. Голови СБУ.

Схожі новини