Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поповнення російської армії в Україні мобілізованими відбудеться орієнтовно через 1,5−2 тижні, — Генштаб ЗСУ

  • 27.10.2022, 15:45
  • 636

Частину мобілізованих, ймовірно, спрямують на доукомплектування підрозділів, які зазнали значних втрат в Україні

росія планує перекидати мобілізованих туди, де армія рф зазнала найбільших втрат. Фото із мережі
росія планує перекидати мобілізованих туди, де армія рф зазнала найбільших втрат. Фото із мережі

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов.

«Попри заяви Кремля про завершення мобілізації, на практиці мобілізаційні заходи тривають. Згорнуто лише публічні заходи щодо призову, тоді як процес вручення повісток за місцем проживання або роботи військовозобов'язаних триває. Основне залучення мобілізованих у зоні бойових дій можливе орієнтовно через 1,5−2 тижні. Ймовірно — для стримування наших дій на певних ділянках фронту, а також для рівномірного посилення інших ділянок фронту», — пояснив він.

Громов наголосив, що частину мобілізованих спрямують на доукомплектування підрозділів, насамперед тих, які зазнали значних втрат в Україні. Для іншої частини мобілізованих планують сформувати нові підрозділи, зокрема — танкові, мотострілкові, артилерійські полки тощо.

Він додав, що водночас мобілізація студентів різної форми навчання призвела до зростання соціальної напруги у так званій «ЛНР».

"З огляду на це Пасічник 11 жовтня видав розпорядження про звільнення від військової служби окремої категорії громадян. Однак через позицію військових планується демобілізувати студентів лише протягом двох-трьох місяців, замінюючи їх новими мобілізованими", — зазначив Громов.

Він повідомив, що у так званій «ДНР» готують призов на військову службу понад 300 ув’язнених.

Схожі новини