Передплата 2024 «Добрий господар»

Вірменія заборонила в'їзд в країну Затуліну та Симоньян

  • 26.10.2022, 14:15
  • 744

Влада Вірменії заборонила в'їзд до країни головній редакторці російського державного телеканалу RT Маргариті Симоньян, а також депутату Держдуми рф Костянтину Затуліну

Затулін та Симоньян. Колаж УП
Затулін та Симоньян. Колаж УП

Як повідомляє «Радіо Свобода», Симоньян написала, що Вірменія заборонила їй в'їзд, як і Затуліну, який, за словами пропагандистки, «багато років завзято підтримував Вірменію».

А Затулін повідомив, що отримав на депутатську електронну пошту лист про небажаність його приїзду до Республіки Вірменія попри запрошення міжнародного «Лазаревського клубу».

У листі Затуліну зазначається, що його публічні висловлювання на адресу Вірменії останнім часом завдають шкоди розвитку дружніх і союзницьких відносин між двома державами.

«Радіо Свобода» з посиланням на вірменські ЗМІ пише, що Затуліну заборонили в'їзд через те, що він багаторазово публічно «звинувачував владу Вірменії в поразці під час 44-денної війни» у Нагірному Карабаху.

Симоньян на початку конфлікту, у липні 2020 року, також виступила з критикою на адресу керівництва Вірменії.

Восени 2020 року після 44 днів протистояння Азербайджан і Вірменія за посередництва росії підписали угоду про припинення бойових дій. За договором, що спричинив протести опозиції в Єревані, Баку повернув собі значну частину територій Нагірного Карабаху, зайнятих вірменськими військами на початку 1990-х років.

Схожі новини