Передплата 2024 ВЗ

Україна хоче придбати ППО в Ізраїлю

  • 24.10.2022, 11:35
  • 794

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба скерував до МЗС Ізраїлю офіційний запит на якнайшвидше закупівлю сучасних систем протиракетної оборони ізраїльського та американо-ізраїльського провадження

Україна скерувала в Ізраїль запит на купівлю ППО. Фото із мережі
Україна скерувала в Ізраїль запит на купівлю ППО. Фото із мережі

Як повідомив журналіст газети «Гаарець» Одед Ярон, голова дипломатичного відомства України запросив в Ізраїлю всі системи ПРО, що становлять його ешелоновану систему захисту — «Щит світла», «Барак 8», «Залізний купол», Patriot, «Праща Давида» та «Хец», «щоб протистояти іранським боєприпасам і балістичним ракетам, які Ізраїль планує надати росії».

За твердженням Кулеби, використання іранських озброєнь у війні з Україною дозволить Ірану покращити свої розробки та збільшить загрозу для Ізраїлю та всього Близького Сходу.

Слід зазначити, що лазерна система ПРО «Щит світла» все ще на стадії випробувань. Постачання систем ПРО Patriot, що є на озброєнні ЦАХАЛу, а також систем «Праща Давида» та «Хец», потребує прямого дозволу США.

Як і «Залізний купол», усі ці системи є частиною ізраїльської ешелонованої системи захисту від ракетних атак та авіаударів.

Ізраїль не є членом НАТО (тобто, не може сподіватися на допомогу країн альянсу у разі військової загрози), перебуває у стані війни з Сирією та під загрозою атак з боку Ірану, а також «Хізбалли», ХАМАСу, «Ісламського джихаду» та інших терористичних угруповань.

Схожі новини