Передплата 2024 ВЗ

Орбан звинуватив Захід у зраді

  • 23.10.2022, 17:45
  • 996

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Захід у «зраді» та розкритикував ЄС

Віктор Орбан. Фото із мережі
Віктор Орбан. Фото із мережі

У жовтні 1956 року в Угорщині відбулися масові антикомуністичні виступи, що завершилися утворенням демократичного уряду на чолі з Імре Надем. Радянський Союз тоді увів війська в Угорщину й придушив повстання, а Надя було арештовано й страчено.

«Якби Захід не зрадив нас — удруге з 1945 року — ми могли б досягти успіху», — заявив Орбан під час виступу в центрі Йожефа Міндсенті (кардинал, активний діяч Угорської революції) в місті Залаегерсег, додавши, що після 1956-го «нас залишили на сорок років під радянським комуністичним пресом, думаючи, що принаймні в СРСР буде ще одна проблема».

«Урок зрозумілий. Тільки угорці можуть показати світові правду угорців, і тільки угорці можуть захистити власну правду від загроз, які їм загрожують», — наголосив прем'єр Угорщини.

Орбан згадав і про виклики, які долала Угорщина — «міграційна навала на півдні, війна на сході та економічна криза на заході».

«Ми здатні захистити інтереси Угорщини як всередині країни, так і за її межами… Не турбуймося ж про тих, хто стріляє в Угорщину з тіні або з вершин Брюсселя», — заявив Орбан, натякаючи на тіньовий уряд, сформований опозицією, та конфлікти з інституціями ЄС.

Кілька протестувальників зустріли промову Орбана свистом, а співробітники поліції зупинили Балінта Сабо, депутата міської ради Сеґеда.

Схожі новини