Передплата 2024 «Добрий господар»

NBC: США хочуть виділити $ 50 млрд допомоги Україні до зими

  • 21.10.2022, 08:15
  • 650

У Конгресі США обговорюється можливість ухвалення законопроєкту, який гарантуватиме продовження підтримки України, поки республіканці не здобули владу, які виступають за зниження чи припинення такої підтримки

У матеріалі NBC йдеться, що лідер республіканців у Конгресі Кевін Маккарті, який за підсумками проміжних листопадових виборів може зайняти крісло спікера, заявив, що його однопартійці «не збираються виписувати для України карт-бланш».

Низка прихильників Дональда Трампа, які балотуються до Конгресу, дотримуються точки зору, що «Америці необхідно зміцнити свій південний кордон та вирішити проблему нелегальної імміграції, перш ніж турбуватися про кордон України з росією».

За словами одного з членів Конгресу, щоб забезпечити продовження підтримки України, планується ще до ухвалення присяги новими членами Конгресу провести законопроєкт, який гарантує для України фінансування розміром орієнтовно $ 50 млрд. Джерело журналістів вважає, що такої суми Україні вистачить, «щоб протриматися протягом року», навіть якщо ймовірна республіканська більшість у Конгресі вирішить блокувати продовження допомоги.

З початку повномасштабного вторгнення росії Конгрес виділив Україні загалом $ 65 млрд.

Схожі новини