Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС надасть Україні чергову гуманітарну допомогу

  • 20.10.2022, 11:45
  • 696

Європейська комісія оголосила про нову програму надзвичайних укриттів та зимових споруд для України, а також про гуманітарну допомогу

ЄС готує чергову допомогу Україні. Фото із мережі
ЄС готує чергову допомогу Україні. Фото із мережі

Про це заявив член ЄК з антикризового управління Янез Ленарчич.

«Майбутня зима, ймовірно, буде проблемною для України, і ми маємо бути до цього готові. Завдяки нашому резерву rescEU (рятувального компоненту механізму цивільного захисту ЄС. — Ред.) можна негайно розгорнути тимчасові прихистки у трьох різних областях України», — заявив він.

Він додав, що, «ЄС також збільшує фінансування гуманітарної допомоги, виділяючи ще EUR75 млн на забезпечення освіти, продовольства, доступу до питної води та захисту від холодної зими найуразливіших верств населення».

У комюніке ЄК йдеться, що гуманітарна допомога ЄС цієї зими передбачатиме перекидання в Україну запасів надзвичайних укриттів та інших предметів на 62,3 млн євро.

Загалом разом із резервом житла, розміщеним у Румунії, ЄС зможе надати тимчасовий прихисток до 46 тис. осіб.

Із додаткових 175 млн євр гуманітарної допомоги 150 млн євро скерують на операції в Україні, а 25 млн євро — у Молдові, уточнюють в ЄК.

«Основним пріоритетом є забезпечення зимових укриттів з урахуванням очікуваних негативних температур. Інші пріоритети передбачають освіту у надзвичайних ситуаціях, охорону здоров’я та допомогу у захисті населення», — йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Схожі новини