Передплата 2024 «Добрий господар»

Іран відправив в окупований Крим інструкторів, щоб навчати росіян, — ЗМІ

  • 19.10.2022, 11:45
  • 580

Іран відправив інструкторів до окупованого Криму, щоб допомогти росіянам працювати із іранськими безпілотниками

Іран відправив в окупований Крим інструкторів, щоб вони навчали росіян працювати із дронами. Фото із мережі
Іран відправив в окупований Крим інструкторів, щоб вони навчали росіян працювати із дронами. Фото із мережі

Про це пише The New York Times із посиланням на джерела у США.

За інформацією видання, іранські інструктори працюють з російської військової бази в Криму, де базується багато безпілотників, які доставили з Ірану. Інструктори належать до Корпусу вартових Ісламської революції, підрозділу іранської армії, який США визнали терористичною організацією.

Коли Іран надав рф першу партію безпілотників, помилки російських операторів зробили їх неефективними. За словами американських чиновників, через механічні проблеми дрони рідко використовували.

Спочатку росія відправила свій персонал в Іран для навчання на безпілотниках. Та, оскільки проблеми тривали, Іран вирішив скерувати своїх інструкторів до Криму.

За даними джерел, іранський персонал перебуває далеко від лінії фронту. Його відправили, щоб навчати росіян керувати безпілотниками. Невідомо, чи керують дронами самі інструктори. Наразі незрозуміло, скільки інструкторів надіслав Іран.

Розміщення іранських тренажерів, схоже, збігається з активізацією використання рф безпілотників в Україні та свідчить про більш глибоку участь Ірану у війні.

«Відправка безпілотників та інструкторів в Україну глибоко втягнула Іран у війну на боці рф та безпосередньо залучила Іран до операцій, у результаті яких були вбиті та поранені мирні мешканці», — сказав Мік Малрой, колишній чиновник Пентагону та ексспівробітник ЦРУ.

Схожі новини