Передплата 2024 «Добра кухня»

Переговори між Україною та Ізраїлем зірвалися через втручання росії, — ЗМІ

  • 19.10.2022, 11:15
  • 681

Міністр оборони України Олексій Резніков планував в понеділок мати телефонну розмову зі своїм ізраїльським колегою Бенні Ганцем. Однак дзвінок скасували

Міністр оборони України Олексій Резніков планував поговорити зі своїм ізраїльським колегою Бенні Ганцем. Фото із мережі
Міністр оборони України Олексій Резніков планував поговорити зі своїм ізраїльським колегою Бенні Ганцем. Фото із мережі

Про це із посиланням на співрозмовників в ізраїльському та українському урядах пише ізраїльська газета Haaretz.

За даними ЗМІ, у понеділок, 17 жовтня, Ізраїль відхилив запит України на розмову. В Україні кажуть, що переговори насправді ініціювала ізраїльська сторона, і зробила це кілька днів тому.

Автор статті пише, що буквально незадовго до зриву, у понеділок вранці, дмитро медведєв обурився через наміри Ізраїлю постачати зброю Україні і попередив, що це погано вплине на зв’язки між Єрусалимом і Москвою.

Джерело в Ізраїлі передає, що причиною заяви медвєдєва стало нещодавнє оголошення ізраїльського міністра у справах діаспори Нахмана Шайа. Він заявив про потребу надання його країною військової допомоги Україні.

За даними Haaretz, спроби налагодити координацію між Ізраїлем і Україною розпочалися ще кілька тижнів тому. У найближчому оточенні Ганца заявили, що переговори важливі для міністра оборони Ізраїлю, і що він має намір поговорити з Резніковим протягом декількох днів. Офіційні особи в Україні кажуть, що запланована розмова стосуватиметься можливості військового співробітництва.

Видання нагадує, що Ганц і Резніков востаннє розмовляли у квітні. Українське джерело повідомило, що чергова розмова була запланована на 24 серпня, День Незалежності України, але відтоді його переносили п’ять разів. Джерело наголосило, що дзвінок, запланований на понеділок, ініціював Ізраїль, який скасував його за кілька годин до призначеного часу. Ізраїльські чиновники відкинули цю претензію.

Офіс міністра оборони Ізраїлю заявив, що він, як правило, не коментує графік Ганца. Водночас в офіційній заяві Міноборони України йдеться, що йому взагалі нічого не відомо про розмову між міністрами, заплановану на понеділок або будь-який інший день.

Схожі новини