Передплата 2024 «Добрий господар»

Православна церква України дозволила святкувати Різдво 25 грудня

  • 18.10.2022, 20:14
  • 1 291

Синод ПЦУ дозволив проводити різдвяні богослужіння 25 грудня, якщо громада і настоятель храму виявлять таке бажання

Засідання синоду ПЦУ Фото: ПЦУ
Засідання синоду ПЦУ Фото: ПЦУ

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, про це йшлося на засіданні Синоду.

У тексті рішення йдеться про те, що через війну та численні запити суспільства календарні суперечки можуть загостритися. Тому варто детальніше вивчити потребу змін у церковному календарі.

«Беручи до уваги численні запити та враховуючи дискусію, яка протягом багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві; передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), вирішив: там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового», — повідомляють у ПЦУ.

Усі, хто братиме участь у богослужінні 25 грудня, у цей день звільняються від обмежень посту.

Письмову інформацію про різдвяне богослужіння 25 грудня, а також про кількість його учасників пізніше потрібно буде надати до Київської Митрополії. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту.

Схожі новини