Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шмигаль: 45% держбюджету піде на армію та безпеку країни

  • 09.10.2022, 17:45
  • 701

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, скільки коштів у проєкті нового держбюджету закладено на армію та оборону країни

Денис Шмигаль нагадав, що цього тижня парламент ухвалив за основу проєкт держбюджету на 2023 рік.

«45% всіх коштів направляємо на армію та безпеку країни. Ще майже 30% видатків на пенсії, соціальні програми, освіту та медицину. Скорочуємо видатки на державний апарат завдяки перегляду функцій держави. Зокрема, цього тижня уряд передав до Фонду держмайна понад 800 компаній з активами на суму 45 млрд грн. Мета такого рішення — це зменшення частки держави в економіці та усунення міністерств від управління компаніями», — зазначив прем'єр.

За його словами, головним завданням в економіці залишається збереження макроекономічної та макрофінансової стабільності, а також створення фундаменту для швидкого відновлення після завершення війни.

Шмигаль також підкреслив, що перший саміт Європейського політичного співтовариства засвідчив, що в європейських лідерів немає «втоми» від війни, яку розв’язала рф, всі розуміють важливість перемоги України для майбутнього миру на континенті.

МВФ цього тижня виділив другий транш Україні на 1,3 млрд дол.. В уряді очікують, що найближчим часом розпочнеться співпраця з фондом над новою багатомільярдною програмою на наступний рік.

Схожі новини