Передплата 2024 «Добрий господар»

Бельгія не підтримала нові санкції ЄС проти росії

  • 08.10.2022, 17:45
  • 980

Під час голосування Євросоюзу за восьмий пакет санкцій проти росії Бельгія утрималася

Бельгія не підтримала восьмий пакет санкцій проти росії. Фото із мережі
Бельгія не підтримала восьмий пакет санкцій проти росії. Фото із мережі

Європейський Союз запровадив чергові санкції проти росії через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Та не всі країни-члени ЄС підтримали восьмий пакет обмежень. Бельгія під час голосування утрималася, адже остерігається наслідків нових санкцій щодо сталеварного сектору, пояснив прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

«Річ у тім, як ми можемо зберегти солідарність європейських країн та нашого народу, щоб й надалі підтримувати Україну. Звичайно, військові успіхи України допомагають… Проте якщо економічні витрати стануть такими високими і люди втратять роботу, то буде важко», — сказав він.

Де Кроо наголосив, що Бельгія не стала блокувати санкції, бо «не хоче порушувати європейську солідарність».

Бельгія, зокрема — й Валлонія, занепокоєні новими антиросійськими санкціями щодо торгівлі сталлю та пропонували форму поступового переходу. Бельгійська влада остерігається, що внаслідок цих санкцій у країні можуть закрити два заводи.

Александр де Кроо раніше попередив, що запровадження нових санкцій проти росії стають все більш ризикованими, адже вони можуть впливати на деякі країни Європи.

«Досі санкції працювали добре, але чим далі ми рухаємось у нових обмеженнях, тим частіше ми говоримо про санкції, які завдадуть більших збитків нашій економіці, а не російській», — сказав він.

Схожі новини