Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Японія ввела чергові санкції щодо росіян

  • 07.10.2022, 15:30
  • 713

Японія запровадила санкції проти 80 росіян та дев’яти російських організацій після того, як рф незаконно спробувала приєднати Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області

Японія ввела нові обмеження щодо росіян. Фото із мережі
Японія ввела нові обмеження щодо росіян. Фото із мережі

Як передають ЗМІ, до списку осіб, активи яких підлягають замороженню, додадуть 81 особу та дев’ять організацій рф. Серед них — проросійські сепаратисти на сході та півдні України, які, як вважають у країні, безпосередньо відповідальні за односторонню анексію. Також йдеться про посадовців уряду та військові організації.

Санкції стосуватимуться й родичів глави чечні рамзана кадирова, міністра оборони рф сергія шойгу, глави радфеда валентини матвієнко, прем'єр-міністра михайла мішустіна, заступника голови радбезу дмитра медведєва, а також аліни кабаєвої.

Заступник генсекретаря уряду Японії Сейдзі Кіхара повідомив журналістам, що дії, які росія називає «референдумами» та «приєднанням», посягають на суверенітет і територіальну цілісність України. Вони є порушенням міжнародного права.

Він наголосив, що Японія рішуче засуджує їх, додавши, що його країна не може сприяти спробам росії в односторонньому порядку змінити статус-кво.

Кіхара зазначив, що Японія продовжуватиме співпрацювати з іншими членами G7 та світовою спільнотою, щоб запроваджувати жорсткі санкції проти росії.


Джерело: NHK

Схожі новини