Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ викрила колаборантку, яка «здала» ворогу щонайменше 23 українських патріотів на тимчасово окупованій Херсонщині

  • 05.10.2022, 16:50
  • 580

Співробітники Служби безпеки викрили «нову порцію» ворожих поплічників, які допомагають рашистам на тимчасово окупованих територіях Херсонщини

Семеро із них отримали повідомлення про підозру у складі організованої злочинної групи, оскільки цілеспрямовано, та координуючись між собою, сприяли передачі рф ресурсів Укрпошти.

Окрему підозру отримала колишня співробітниця одного з правоохоронних органів Херсонщини. За завданням російських спецслужб вона передала ворогу дані про щонайменше 23 патріотично налаштованих херсонців.

В обмін на лояльність зловмисниця отримала посаду у так званій «военно — гражданской администрации Херсонской области» і тепер намагається «виправдати виявлену їй довіру».

Що стосується передачі окупантам майна Укрпошти, то у цьому провадженні нову підозру від СБУ отримав ексрегіонал Володимир Сальдо, який добровільно «очолив» окупаційний режим на Херсонщині, його заступниця Катерина Губарєва, а також колишній директор філії Херсонської дирекції «Укрпошти» Віктор Фірман. Після захоплення ворогом області він погодився керувати незаконним утворенням «государственное унитарное предприятие «почта Херсона».

Співробітники СБУ зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 4 «керівників філій». Зокрема, мова йде про:

  • «очільницю» так званого «федерального государственного унитарного предприятия «почта крыма»;
  • «директорку» так званого департаменту з управління персоналом у «федеральном государственном унитарном предприятии «почта крыма»;
  • начальницю так званого «государственного унитарного предприятия «почта таврии»;
  • працівника так званого «государственного унитарного предприятия «почта Херсона».
  • Наразі всім «чиновникам» оголошено про підозру за пособництво державі-агресору, вчинене у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 та ч. 1 ст. 111−2 Кримінального кодексу України).

Додатково Сальдо, Губарєва та Фірман отримали по підозрі за ч. 3 ст. 28 та ч. 6 ст. 111−1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, вчинена у складі організованої групи).

Схожі новини