Передплата 2024 ВЗ

У Стрию буде алея пам’яті загиблих воїнів

  • 04.10.2022, 13:15
  • 1 363

На Стрийщині започаткували проєкт «Алея Героїв». Відтак, активісти висадять іменні магнолій на честь кожного загиблого військового з району

У Стрию відкриють алею пам’яті загиблих воїнів. Фото Львівської ОВА
У Стрию відкриють алею пам’яті загиблих воїнів. Фото Львівської ОВА

Ініціатор проєкту — громадський діяч, а зараз офіцер ЗСУ, Михайло Шмігельський. Відомо, що квітами заповнять майдан Незалежності міста.

1 жовтня вже висадили перше дерево — магнолію в честь пам’яті Владислава Паленички. Військовослужбовець зі Стрия, мав звання лейтенанта, був командиром другої аеромобільної роти четвертого аеромобільного батальйону.

Загинув чоловік 23 серпня біля населеного пункту Білогірка, що на Херсонщині, під час танкового та артилерійського обстрілу. Йому було 23 роки.

Організатори проєкту «Алея Героїв» також хочуть створити мапу з QR-кодом, на якій будуть імена усіх загиблих та історія кожної іменної магнолії.

Кілька років тому у Стрию виник проєкт «Місто магнолій». Його ініціювала організація «Молодь Стрийщини». Саджанці магнолій висаджують біля церков, садочків, шкіл, лікарень, державних установ тощо. Квітка магнолії стала символом Стрия.

Схожі новини