Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ встановила, що терористи «днр» «намалювали» собі іноземних спостерігачів на фейковому референдумі після так званого голосування

  • 04.10.2022, 12:10
  • 487

Служба безпеки перехопила чергові російські документи, які регламентували фейковий референдум рф на тимчасово окупованій території Донеччини

Під час оперативної роботи виявлено зразки запрошень «іноземних спостерігачів» щодо участі у незаконному плебісциті на сході України.

Встановлено, що відповідні листи підписав так званий «прєдсєдатєль центральной ізбіратєльной комісіі днр» в. висоцкий 29 вересня цього року. Тобто — через два дні після формального завершення псевдоголосування.

Згідно з отриманими даними, представники місцевої окупаційної адміністрації намагались нібито запросити 16 іноземців до участі у фейкових заходах як зарубіжних «спостерігачів». Серед них — громадяни двох країн Європи і Центральної Азії.

Тис часом датою «реєстрації» цих запрошень вказано 20 вересня. Так, ворог намагався штучно збільшити присутність іноземних «гостей» на псевдореферендумі і за рахунок цього «легітимізувати» його на міжнародній арені.

Проте співробітники СБУ викрили і задокументували злочинні дії окупантів.

Крім того, Служба безпеки ідентифікувала та встановила місцеперебування всіх зрадників, колаборантів та їхніх «координаторів» з рф, причетних до організації незаконного плебісциту.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за:

ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

ч. 5, 6 ст. 111−1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб.

Схожі новини