Передплата 2024 ВЗ

США і НАТО можуть відповісти на ядерний удар росії, — ексглава ЦРУ

  • 03.10.2022, 14:30
  • 867

Американський генерал у відставці і колишній глава ЦРУ Девід Петреус переконаний, що США і союзники у НАТО повинні вивести з ладу всі конвенційні сили росії на полі бою в Україні і в Криму у випадку застосування ядерної зброї з боку рф

США і НАТО можуть відповісти на ядерний удар росії. Фото із мережі
США і НАТО можуть відповісти на ядерний удар росії. Фото із мережі

путін програє, незважаючи на «значні», але «відчайдушні» кроки у війні, вважає Петреус.

«Президент Володимир Зеленський і Україна мобілізувалися набагато краще, ніж росія. Україна набрала, навчила, оснастила, організувала і застосувала сили незрівнянно краще, ніж рф», — зазначив він.

«Жодна анексія, жодна кількість навіть завуальованих ядерних погроз не може вивести його з цієї ситуації» — зауважив ексглава ЦРУ.

Петреус наголосив, що нросія не зможе перемогти у цій війні.

«Вони не можуть. путін нічого не може зробити на цьому етапі». «Він продовжуватиме програвати на полі бою», — зазначив він.

«На Європу чекає важка зима. Потік природного газу буде дуже скорочений, але вони пройдуть через це, і я не думаю, що вони зламаються у підтримці України «, — наголосив генерал.

«Все може стати гірше для путіна і для росії. Та навіть застосування тактичної ядерної зброї на полі бою цього зовсім не змінить», — переконаний Петреус.

Він вважає, що у відповідь на удар рф США та їхні союзники по НАТО можуть «вивести з ладу всі російські звичайні збройні сили, які ми можемо побачити і ідентифікувати на полі бою» в Україні, в Криму, який росія анексувала в 2014 році, і на кораблях у Чорному морі.

«Це не може залишитися без відповіді. Але це не буде розгортанням війни — не буде ядерної зброї за ядерну зброю. Ніхто не хоче потрапити в ядерну ескалацію. Але треба показати, що це не може бути сприйняте ніяк», — зауважив Петреус.

Схожі новини