Передплата 2024 «Добра кухня»

«Важливо зберегти та посилити двопартійну підтримку України з боку США»

  • 03.10.2022, 11:18
  • 594

Петро Порошенко під час зустрічі з Куртом Волкером закликав США підтримати заявку України в НАТО

Петро Порошенко та Курт Волкер
Петро Порошенко та Курт Волкер

Петро Порошенко, який бере участь у міжнародній безпековій конференції у Вісбі на острові Ґотланд (Швеція), обговорив з американським дипломатом, Спеціальним представником Державного департаменту США питань України у 2017—2019 роках Куртом Волкером спільні кроки України і західних союзників для перемоги над російським агресором.

«Під час конференції „Порядок і безлад на Сході Європи“ у Вісбі на шведському острові Ґотланд зустрівся з давнім американським другом Куртом Волкером. Сьогодні як ніколи важливо зберегти та посилити двопартійну підтримку України з боку США, зміцнювати відносини довіри та партнерства між Києвом і Вашингтоном, ефективно використовувати американську військову допомогу та координувати спільні дії із відсічі російським загарбницьким планам», — повідомив Порошенко у Facebook.

«Закликав Вашингтон підтримати заявку України щодо членства у Північноатлантичному Альянсі, що повною мірою відповідає інтересам НАТО та посиленню безпеки у трансатлантичному просторі. Подякував американській стороні за чітке та жорстке засудження рішень путінського режиму, спрямованих на ескалацію конфлікту», — зазначає п’ятий президент.

«Обговорили подальші можливі сценарії поведінки кремля після спроби анексії українських територій та спільні кроки України і західних союзників для реалізації „формули Перемоги“, зокрема щодо надання важкої зброї та відновлення економіки нашої держави», — резюмує Порошенко.

Петро Порошенко під час промови на конференції запропонував союзникам України «формулу Перемоги» над агресором. Вона зокрема містить надання Україні потужної зброї включно з винищувачами і танками, повне ембарго на російські енергоносії, «План Маршалла» для відбудови української економіки та прискорене членство України в ЄС і НАТО.

Схожі новини