Передплата 2024 «Добра кухня»

Фінляндія: російських дезертирів селять до українських біженців

  • 02.10.2022, 20:30
  • 1 423

У Фінляндії росіян, які тікають від мобілізації, почали селити у центри, де проживають українські біженці

Фото: reuters
Фото: reuters

Як повідомляє Главком, такі випадки зафіксовано вже у кількох фінських містах. Скріншоти з місцевої групи опублікував відомий блогер Фашик Донецький.

«Тим часом у Фінляндії до центрів українських біженців, де в основному проживають жінки з дітьми, селять російських дезертирів», — зауважив він.

Українці, що знайшли прихисток від війни на території Фінляндії, скаржаться, що у країну почали приїздити тисячі росіян-чоловіків. Громадян рф, які втікають від мобілізації, селять в тих же центрах, де нині живуть біженці з України.

Як зізнаються українки, через натовпи «бородатих чеченців» та інших росіян, що заполонили центри, хвилюються і за себе, і за безпеку власних дітей.

Першими про «підселення» російських дезертирів у центри, де живуть біженці, повідомили українці з фінського міста Сало.

«Ми проживаємо у центрі біженців… У наш центр заселили дуже багато чоловіків-росіян. Більшість мешканців — це жінки з дітьми, які втікали від війни з Маріуполя, Херсона, Ізюма та інших областей. Всі просто в шоковому стані і не розуміють, як пояснити дітям та собі, як жити далі поруч з людьми, країна яких тебе вбиває», — написала одна з українок.

Судячи зі скріншотів, таке «підселення» відбувається у центрах, розташованих у містах Сало, Халліко, Порі, Уусікаупункі, Турку та інших населених пунктів провінції Варсінайс-Суомі.

Українці порівнюють цей крок фінів з підселенням до жертви зґвалтування родичів ґвалтівника та застерігають фінів, що сьогоднішній «гуманізм» може обернутися для їхньої країни серйозними проблемами вже у найближчому майбутньому, коли росіяни, які підтримували війну в Україні, почнуть «качати права». А згодом можуть бути використані кремлем вже для агресії проти Фінляндії.

Наразі українські біженці вже написали скаргу у фінську міграційну службу та збираються закликати втрутитися МЗС України.

Схожі новини